Jaarlijkse kledingactie

Huis-aan-huis kledingactie van Rotary

Kledingactie 16Het hele jaar door zamelt Rotary Wieringerland via de bekende gele containers kleding in voor goede doelen.
En eens per jaar doet Rotary er nog een schepje bovenop met een huis-aan- huis
inzamelingsactie, die altijd begin november plaatsvindt. Voor veel mensen is
dit namelijk een goed moment om de kledingkasten winterklaar te maken.

Tijdens de jaarlijkse kledingactie is het de bedoeling dat de bewoners om 09.30 uur ’s ochtends de gebruikte kleding, schoenen en textiel in gesloten plastic zakken voor hun huis langs de weg zetten.
De vrijwilligers komen dan nog voor het middaguur langs alle huizen van Wieringen en de Wieringermeer om de zakken op te halen. De kleding wordt vervolgens gesorteerd bij Midtex in Middenmeer en krijgt zo een tweede leven. Goed voor het milieu en goed voor de samenleving.
De opbrengst komt ook goed terecht. De Rotary werkt namelijk 100% vrijwillig. Met de
inzameling ondersteunt Rotary goede doelen zoals de Zonnebloemboot, het Rode Kruis en
verenigingen en evenementen in de buurt.

Meer over de exacte datum van de jaarlijkse kledingactie leest u in de lokale media of bij de nieuwsberichten op deze website.