Dutch Orientation Course (DOC) bij Wieringerland

Buitenlandse studenten op cursus bij Rotary Wieringerland

Wereldwijd nemen jaarlijks duizenden jongeren deel aan het Rotary Youth Exchange programma. Dit is een uitwisselingsprogramma voor studenten van 15 tot 19 jaar die een jaar die in het buitenland willen studeren.
Van 23 tot en met 28 september 2018 komen de 27 nieuwe uitwisselingsstudenten van Rotary uit heel Nederland naar Wieringerwerf voor hun Dutch Orientation Course (DOC). Tijdens deze inburgeringscursus leren de buitenlandse studenten de beginselen van de Nederlandse taal en cultuur en het is tevens een leuke manier voor de studenten om elkaar te leren kennen.
De uitwisselingsstudenten van deze lichting komen uit USA, Canada, Japan, Brazilië, Mexico, Ecuador, Colombia, Peru, Chilli, Argentinië en Taiwan. Ze worden tijdens deze cursusweek ondergebracht bij gastgezinnen op Wieringen en in de Wieringermeer.
De cursus vindt in hoofdzaak plaats in De Cultuurschuur in Wieringerwerf, maar er worden ook leuke bezoeken georganiseerd aan bezienswaardigheden in de omgeving.
De studenten blijven in principe een jaar in Nederland. Doordat ze bij gastgezinnen wonen leren ze de taal en de cultuur van het land waarin ze verblijven. De kinderen bouwen langdurige contacten en vriendschappen op in het land waar ze zijn en met hun medestudenten. Het programma is in principe toegankelijk voor iedereen.