Jeugduitwisseling


Rotary
Rotary heeft met de internationale jeugduitwisseling van scholieren als doel; de bevordering van wederzijds begrip en vriendschap; tussen mensen en culturen.

Jaarlijks 1 a 2 scholieren

Het youth-exchange programma (YEP) van Rotary is bedoeld voor scholieren van het voortgezet onderwijs. Zij kunnen een volledig jaar High School te volgen in een ander land. Daarbij komen, op basis van wederkerigheid, ook verscheidende uitwisselingsstudenten van over de hele wereld naar Nederland om hier een jaar naar school te gaan en de Hollandse cultuur op te snuiven. Binnen onze club meestal 2 studenten per jaar. Eén per half jaar, met als bijkomend voordeel dat de “oldy” de “newbe” wegwijs kan maken.

Culturen

Jeugduitwisseling brengt werelden bij elkaar

Rotary heeft met de internationale jeugduitwisseling van scholieren als doel om wederzijds begrip en tolerantie te bevorderen. Immers door je te verdiepen in- en zelfs deel te nemen aan een andere cultuur, ben je veel beter in staat om je in andere mensen en culturen te verplaatsen. Hierdoor ontstaat vaak als vanzelf begrip wat tot gevolg heeft dat tolerantie vele malen groter wordt. Iets wat Rotary graag wil bevorderen om de wereld wat mooier te kleuren! Dat hier heel mooie vriendschappen uit ontstaan is vaak een automatisch gevolg.

Ambassadeur

Het uitwisselingsjaar is niet bedoeld als een grote vakantie overzee maar wel om ontelbaar veel ervaringen op te doen en tevens een ambassadeursmissie te voltooien. Je zult één worden met het land en zijn inwoners en op dezelfde manier gaan denken en doen. Tegelijkertijd kun je Nederland, wat meer is dan molens, tulpen en klompen, als ambassadeur in jouw gastland op de kaart zetten.

Internationaal

Op deze wijze zijn er binnen onze club jeugduitwisselingen tot stand gekomen met jeugd uit landen zoals; Verenigde Staten, Canada, Brazilië, Argentinië, Peru, Japan, Taiwan, Zuid Afrika. Australië enz.
Jeugduitwisseling met alle landen

Meer informatie kunt u vinden op de website: jeugduitwisseling van Rotary Nederland.

 

 

 

 

 

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden bij onze club: gebruik de contactpagina.