Rotary Wieringerland door de jaren heen

Rotaryclub Wieringen E.O. (en omstreken) is opgericht op  26 april 1972. Later is de gebruikelijke naam Rotary Wieringerland geworden, vanwege de herkomst van de leden, die grotendeels van Wieringen en uit de Wieringermeer komen.

Charteruitreiking Rotaryclub Wieringerland

Charteruitreiking

Charter

Op 21 juni 1972 is de charter uitgereikt door Gouverneur Cees Smit aan de eerste voorzitter, Dhr. Leen Kleyburg, in de aanwezigheid van 25 leden, burgemeester Dorsman en vele genodigden.

Het 10 jarig jubileum is gevierd op 23 april 1982 met een concert van het West-Fries Mannenkoor ten bate van een goed doel in de Nederlands Hervormde Kerk in Hippolytushoef.  De club telde op dat moment 31 leden.

Op 26 april 1997 is het 25 jarig bestaan gevierd samen met de zusterclub uit Market Rasen, Engeland. Het leden aantal was inmiddels gegroeid naar 53 leden.

PharrisMathijs

Mathijs Bakker benoemd tot Paul Harrisfellow

40-jarig jubileum

Op 12 mei 2012 is het 40 jarig bestaan gevierd samen met partners en kinderen. Tijdens deze viering is een van de charterleden, dhr. Mathijs Bakker, benoemd tot Paul Harris Fellow, een onderscheiding voor bijzondere verdienste namens de club.

Het leden aantal was op dat moment 43 leden.